КРОСЛИНКИНГ (CXL)

Крослинкингът е единствената процедура за забавяне и спиране прогресията на кератоконуса.Доскоро тази процедура се извършваше рядко, но вече се утвърди като стандарт при лечението на кератоконус и други заболявания на роговицата.
Крослинкингът е процедура при която роговицата на окото се накапва с разтвор на рибофлавин(витамин В2) най-често за около 30минути след което се облъчва със специална ултравиолетова лампа различно време в зависимост от протокола, който се използва.
В края на процедурата се поставя мека контактна леща, която служи за „превръзка“ на окото, тъй като в следващите ден два има неприятно дразнене.Зрението на окото е леко влошено и се възстановява напълно за около седмица.
В началните стадии на кератоконус, крослинкинкингът може да се комбинира с лазерна процедура за цялостна или частична корекция на наличния диоптър.
В СОБАЛ „Д-р Тасков“ разполагаме с най-новата система за крослинкинг на швейцарската фирма IROC Innocross - UV-X™ 2000 за лечение на кератоконус.Процедурата трае около 30мин на око (около час за двете) след което пациентът е готов да се прибере в къщи.Добре е през първите дни да се носят слънчеви очила и да се поставят овлажняващ гел и антибиотични капки.

COPYRIGHT © 2018 СОБАЛ "Д-Р ТАСКОВ". ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ.